top of page

Moet je praten tijdens een massage?

Massagebehandelingen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, van ontspanning, pijnbestrijding, verbetering van sportprestaties en omdat het goed voelt. Als gevolg hiervan zijn de regels over wanneer het goed is om een ​​spraakzame massage te hebben versus wanneer rust het beste is, variabel en moeten ze reageren op de omstandigheden.Mag je praten tijdens een massage? Ik krijg de vraag van klanten of ze moeten chatten of zwijgen of zelfs in slaap moeten vallen. Vaak hangt het af van het soort massage dat ze krijgen. Klanten van sporttherapie hebben de neiging om te chatten omdat het een actieve en krachtige massage is. Reflexologie- en Indiase hoofdmassageklanten hebben de neiging om stil te blijven terwijl ze ontspannen in de behandeling. Er is geen goed of fout! HET IS AAN JOU!


Of je nu veel, weinig of stil wilt praten, dat is aan jou! Vergeet niet dat het jouw tijd is. Of je nu een stoelmassage van 15 minuten of een volledige lichaamsmassage van twee uur krijgt, hoeveel gesprek er is, is helemaal aan jou. Veel cliënten vinden het geruststellend om de eerste paar minuten van een massage te praten, vooral tijdens hun eerste paar sessies, omdat we elkaar leren kennen en vertrouwen opbouwen. Naarmate ze zich meer op hun gemak voelen, worden de gesprekken korter en korter en gaan ze soms helemaal weg. Voor sommige cliënten is een groot deel van de opluchting die ze krijgen van hun massages het vermogen om hun hart te luchten en alles van hun borst te krijgen bij iemand die ze kunnen vertrouwen, dus brengen ze de hele massage door met chatten. Wat u moet begrijpen, is dat het mijn taak is als uw massagetherapeut om uw genezing te vergemakkelijken, op welke manier dan ook, binnen mijn vaardigheden. Voor sommigen betekent dat stilte, voor anderen betekent het praten, en anderen ergens daar tussenin.


ALS JE VAN CHATTEN HOUDT.


Ga ervoor, maar houd er rekening mee dat u soms niet de volledige voordelen van uw massage krijgt als u de hele tijd praat. Wat ik hiermee bedoel, is dat een rustige ademhaling en een rustige gemoedstoestand de voordelen van de massage enorm benadrukken. Dus zelfs als je liever praat, kan ik je soms vragen om diep adem te halen om je lichaam te kalmeren, zodat het het werk dat ik doe beter kan ontvangen.


ALS JE HET STILLE TYPE BENT.


Het kan zijn dat ik af en toe informeer naar mijn druk, bepaalde aandachtspunten en dergelijke. Ik zal mijn best doen om te zwijgen en je ervaring op geen enkele manier te verstoren, maar ik wil er ook voor zorgen dat je het meeste uit je massage haalt; en dat betekent controleren of alles wat ik doe is wat je lichaam nodig heeft en dat je je er prettig bij voelt.


Ook al vind je het misschien leuk om stil te blijven, aarzel niet om iets te zeggen en me te laten weten als er iets ongemakkelijk is. Hoewel je weefsels en je lichaamstaal aanwijzingen kunnen geven over een pijnreactie, weet ik nog steeds niet wat je precies voelt, dus laat het me weten als ik mijn druk moet verlichten, verhogen, naar een ander gebied, of iets anders waarvan u denkt dat het nodig is. Dit is jouw massage en ik wil dat deze perfect is voor jou. De enige manier waarop dat kan gebeuren, is als er tijdens de sessie op zijn minst een beetje communicatie is; vooral als u de voorkeur geeft aan klinische of therapeutische technieken.


Het maakt niet uit hoeveel of hoe weinig je het liefst praat tijdens je massage, het is helemaal aan jou. Voel je alsjeblieft nooit verplicht om te praten, tenzij ik je een vraag stel, en wees ook niet bang om iets te zeggen.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page